2020 karácsonyi trendek – Az idei év színei, kiegészítői és ünnepi dekorációi

A 2020-as karácsony talán még fontosabb számunkra, mint az elmúlt évekből bármelyik. A családunk közelségének vágya még jobban sarkallhat minket idén, hogy megteremtsük a karácsonyi hangulatot. Ennek egyik eszköze otthonunk feldíszítése.  A gyártók pedig minden évben elkápráztatnak minket új színvilágú dekorációkkal, amiről alig bírjuk magunkat lebeszélni, de aki már ráunt a karácsonyfadísz repertoárjára, vagy csak bővítené azt, mivel is találkozik idén az üzletekben? Nem kell nagyon messzire mennünk, hiszen ma már bármelyik élelmiszerboltban kínálnak, helyenként elég mutatós és igényes díszeket, lakásdekorációkat..

Színek

Az idei, 2020-as karácsony díszeinek egyértelmű trendszíne a rózsaszín. Bárhová is megyünk, biztos, hogy fogunk rózsaszínű díszekkel, dekorációval találkozni! Aki szereti ezt a színt, idén nem kell vadásznia rá, többféle formában, árnyalatban, csúcsdíszként, girlandként is elérhető, érdemes most bevásárolni belőle, ha amúgy is szeretjük. A rózsaszín egy finom szín, így kedves, barátságos hatású lesz tőle az otthonunk, bátran párosíthatjuk bármelyik alapszínnel: ezüsttel és fehérrel inkább kicsit hidegebb – havas hatású, arannyal – pezsgővel melegebb hatást fog kelteni.

A rózsaszín után a tradicionálisabb színek kedvelői idén a bordó színnel találkoznak inkább, mint a pirossal, ami színvilágával, mélységet és melegséget sugall. Párosítsuk őt arannyal, és ha ez kevés, mélykéket, mélyzöldet tegyünk még hozzá. Hatása olyan lesz mintha egy hegyvidéki házban, a kandallóba ropogó tűz mellől bámulnánk a hóesést. Ez mellett, ha bársonnyal bevont gömböket választunk, arannyal párosítva királyi eleganciát adhatunk a fánknak.

Harmadikként hoznám fel az újonnan megjelenő zöld színt. Az élénkebbtől a mélyzöld színű gömbökig választhatunk, általában azért valamilyen más (piros, bordó, arany) színű gömbökkel összepárosítva. Meglátjuk, mennyire sikerül megszerettetnie magát velünk és jövőre is találkozunk e még vele.

Továbbá újdonság a menta zöld színű díszek megjelenése, mellettük még barna/bronz, réz színű díszekkel, és nem túl nagy választékban fekete díszekkel találkozunk még. A fehér – ezüst továbbra is erősen megjelenik a kínálatban. Sajnos idén kissé nehezebb dolga van a klasszikus piros – arany kedvelőinek, ebből nem igazán széles a választék a többi kápráztató díszekhez képest, inkább csak az alap darabok jelentek meg.

Formák és anyagok

A klasszikus formákon és anyagokon kívül egyre több helyen találkozunk a bársonnyal bevont gömbökkel. Tavaly jelent meg ez az anyag a karácsonyi díszek között, és úgy tűnik, fokozatosan nyer magának tért a piacon. Igazán különleges lesz tőle bármilyen dekorációt is vásárolunk belőle. Én szívesen látnám állandó kínálatként karácsonykor, bármilyen színben varázslatosan mutat.

A dekorációk között nem feltétlenül teljesen új, viszont idén igen erősen képviseli magát a szarvas forma. Mondhatnám azt is, szarvas minden mennyiségben! Pár éve már megjelent a lakberendezésben, főleg párnahuzatokon, fali képeken találkozhattunk eddig vele, idén karácsonyi díszként nagy méret és színválasztékban szerezhetünk be ülő vagy éppen álló példányt. Arany, ezüst, bordó vagy rózsaszín, matt, fényes vagy épp bársonnyal bevont változattal is találkoztam. Választhatunk elegáns stílusú vagy épp mesebeli csillogó kerámiaszarvast. Részemről idén egy csodás szarvasos arany csengő mellett tettem le a voksom, amit akár 20 év múlva is el tudok képzelni az arany díszeim mellett.

Ne feledjük, a karácsonyfa feldíszítése csupán egyik eszköze a karácsonyi hangulat megteremtésének, érdemes a kisebb részletre is hangsúlyt fektetni. Egy terítő vagy futó az általunk választott színvilágból, az ajtókilincsek, fogantyúk díszítése apróbb díszekkel, a lakásban elhelyezett ünnepi dekortálak, koszorúk, az ablakokra felhelyezett fények mind-mind hozzájárulnak, hogy ünnepi hangulatba kerülhessünk.

Mindenkinek kellemes ünnepi készülődést kívánok!


Köszönet a cikkért Oláh Krisztina lakberendezőnek!

Kriszti elérhetőségei:
facebook.com/olahkrisztinadesign
olahkrisztinadesign@gmail.com
+36 20 370 1771


Leave a Reply

Your email address will not be published.